Kанал RSS

Криваві жнива 2014-го

1

Липень 20, 2014 від Галина Пагутяк

Ще буде посттравматичний синдром  на довгі роки. Від Майдану, від війни на Донбасі.А поки що ми намагаємося кожен урвати для себе клаптик миру – годину, день, уникаючи видовищ крові, відгороджуючись від них так, наче вони ще далеко. До нас наблизиться війна тоді, коли вона вже закінчиться, коли поменшає в крові адреналіну. Напевно так було завжди. Нам просто треба знати, що воно буде. Безплідна випалена земля людських душ.

Сьогодні мені наснився світ,охоплений ненавистю до винуватця кривавих жнив 2014-го.Від Австралії до Америки. Обурення звичайних людей проти очільників і слуг транснаціональних корпорацій. Велике Очищення. Ці люди зробили те неможливе, що зробила Україна під час Революції гідності. Цілий світ, який теж матиме згодом посттравматичний синдром.

Мабуть, у теорії альтернативних світів є право на існування. І це мене засмучує. В іншому, альтернативному світі,мабуть настане, вже настало Велике Очищення. Тому боюся, що в нашому його не буде. Принаймні, зараз. Мало вогню ненависті й потреби у справедливості. Мабуть потрібна мавпа вже не з БУКОМ, а з ядерною боєголовкою, прости мене, Господи, щоб розбудити світ і змусити його жити за Твоїми заповідями, а не за законами ринку.

На самому початку війни  я бачила сон, як колона російських танків перетинає український кордон.Люди з села йдуть на прикордонну заставу і бачать, що там усі мертві.Наступна колона знищує українське село. Люди тікають через ріку, в Росію. Батько тікає до сина, але той його здає російській владі. Все в найменших подробицях,  наче я дивлюся фільм. Я бачила не один такий сон, і вони всі були проривом у альтернативну реальність. Хочеться вірити, що то не наша реальність. Те,що відбувається там, не відбудеться тут.

А в іншій реальності збили не малайзійський Боїнг, а український транспортний літак. І всі просто «глибоко стурбовані».

А ще в іншій реальності – мир і спокій, стабільність від Януковича.

Є дуже багато реальностей.Але ми не маємо права вибирати ту, яка нам найбільше підходить.Ми можемо тільки  величезною силою духу і волі змінити свою.


1 коментар »

  1. AriNna коментує:

    This is a most useful couriibntton to the debate

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *