Kанал RSS

Хто не захищатиме Україну

3

Квітень 12, 2021 від Галина Пагутяк

 

Як тільки московські орки підуть в наступ, наші круті пацани і чоловіки-підкаблучники рвонуть до Чехії та Польщі, як це було в 14-році.А інші – до Львова, до «бандерлогів».Патріотичні пані  у вишиванках чи капелюшках знайдуть безліч виправдань, щоб не пустити чоловіків і синів захищати Батьківщину, бо вони ніби «особливі», якийсь особливо цінний генетичний матеріал.Та ні, звичайні боягузи.

Я знаю, хто не піде на війну. Оті шашличники, що засмічують ліси і парки щонеділі. Ті, хто палить суху траву і викидає на вулицю сміття з вікон чи через плоти. Ті, хто 30 років чекає, поки Україна наситить їх споживацькі захцянки. Ті, хто дивиться московські серіали і тероризує сусідів московською попсою. Ті, хто зустрічає ветеранів словами: « Я тебе туди не посилав» і «Я не просив себе захищати». Останні думають, що це тільки в кіно гвалтують маленьких дівчаток і забирають все нажите добро з хати, і саму хату. Інфантильні, здорові виплекані ховатимуться від мобілізації по гаражах і за жіночими спинами. Їхні матері та дружини плестимуть маскувальні сітки, збиратимуть продукти для відправки на фронт, щоб бодай якось притлумити сором і сховати за ним своїх хлопчиків. Купити для родини індульгенцію. Але Бог не приймає індульгенцій.

Не підуть ті, хто боїться і слухається московських попів і чекає зцілення в Почаєві.

Не підуть ті, хто чистить неіснуючий кулемет і зберігає спокій. Хоч не вміє навіть стріляти. Але на війні швидко вчаться стріляти у ворога.

Ті, хто у заметіль чи локдаун піднімають ціни на таксі і на  все необхідне. На що вони будуть здатні, коли йтиметься про біженців? Колись я читала подане на конкурс оповідання дівчинки-підлітка з Донеччини, яка описувала колону автівок, навантажену барахлом, що проїжджала повз двох покинутих маленьких діток на узбіччі. Для них не знайшлося місця. Вона це бачила, це не сон.

Ті, хто збивши дитину на дорозі, тікають з місця події й ретельно змивають кров з машини, на якій возять власних дітей.

Ті, хто вбиває на полюванні звірів задля забави, і стріляє у птахів в небі. Хто вирубує ліси і загиджує ріки пластиком та відходами.

Істоти, в яких нема візії майбутнього, нема інстинкту самозбереження, нема ні крихти відповідальності – це навіть не тварини, це тупикова гілка еволюції. Таких мільйони, коли не мільярди на нашій планеті. Але тільки в Україні  так ненавидять Україну, що  готові продати її  землі за шмат гнилої ковбаси, хоча для зрадників уготована найглибша яма у пеклі.

 


3 comments »

  1. Андрій коментує:

    Ви серйозно ??? Це ваша думка??? Чи хтось замовив це написати???
    Напишіть спочатку про те :
    1) хто почав цю війну;
    2) кому ця війна вигідна;
    3) чому вона не закінчується вже понад 7 років;
    4) за чий рахунок вона ведеться та інш.

    А потім звинувачуйте тих хто не хоче приймати в цьому участь.
    І ваші заклики йти війну , – це ваша відповідальність за тих дітей хто залишився без батьків, за тих матерів хто втратив своїх синів, за ті долі людей – які повірили та пішли а потім повернувшись стали моральними каліками нікому не потрібними, які не потрібні своїй державі та суспільству…. Це ваша участь в цьому. Це ваша віза в майбутнє ….

  2. Валентин коментує:

    Україну здають довгі десятиліття. Здають по дрібці на кожному кроці, голосуючи за вурдалаків і упирів, незалежно від кольорів, в які ті рядяться, незалежно від їхньої любові чи нелюбові до вишиванок, незалежно від гасел, які ті виголошують. Обирають незмінно вурдалаків і упирів. Чому? Колись про те сказано: “Світло явилося світові, але люди обрали пітьму, бо справи їхні були темними.” Щось таке і тут. Суспільство й досі не прийшло до тями, не впізнає свою істинну еліту, сприймаючи за неї як не хитрозадих ляльководів то їхніх недолугих ляльок. Але закваска в Україні є. Її, щоправда, небагато, проте, Україна не залишиться без захисту.

  3. лев скоп коментує:

    саме так і буде … але в 14 році 5 відсотків справжніх українців зупинили страшного московського звіра. І тепер цей відсоток в рази більший. Так що ворог це знає тому і бряжчить зброєю. А боягузи тихо сидітимуть і будуть чекати чергової нашої перемоги.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *