Kanał RSS

‘Blog’ Kategoria

  1. Галстук на шиї

    3

    maj 5, 2016 przez Галина Пагутяк

    МоЇ батьки були вчителями в радянській школі, але зуміли прищепити мені  відразу до комуністичної  ідеології у досить нестандартний спосіб.І назавжди.Я б назвала цей спосіб  десакралізацією.Малою я читала все, що потраплялр під руку і мене тягнуло  на подвиги.Виходила така серія «Юні герої» щось на кшталт тієї міфології, яку видавало ще недавно в-во «Грані-Т»про дитинство великих.Мені запропонували взяти в цьому проекті участь і я дуже сміялась, згадавши «Юних героїв». За написання книжки обіцяли аж 2000 гривень.Але чимало моїх колег погодилось.Не за гроші,а щоб вчергове сяйнути під куполом укрсучліту.Аби книжка, як каже Сашко Бойченко.Збірка про війну – всі побігли писати.Збірка про алкоголіків – Читати більше »


  2. Триста котів-лицарів

    2

    marzec 1, 2015 przez Галина Пагутяк

    Коли Королівство ще тільки починалось, а починалось воно з Незайманої землі, куди тікали ті, хто не міг жити в Серединному світі, разом з першими поселенцями прийшли й коти.Побут втікачів був дуже скромний, бракувало їжі, даху над головою, і людям,що частіше тримали в руках книжку, а не молоток чи заступ, доводилось тепер будувати житло, садити городи.Самі розумієте, що для цього потрібен досвід і певні навички. Коти й собаки, звісно, мусили пильнувати, щоб люди чогось собі не зробили.  Утім, краще жити вже в неоковирній халупі при доброму чоловіку чи жінці, аніж не мати взагалі дому й нишпорити по смітниках. Минуло трохи часу, Читати більше »


  3. Про щоденники

    0

    maj 16, 2013 przez Галина Пагутяк

    Завдяки Інтернету в літературу повернувся жанр щоденника.Петро Сорока з Тернополя називає це Денник і щороку видає по книжці. Люди охоче це читають, вони знаходять у Денниках власне те, що шукають японці в дзуйхіцу: інформацію, враження, рефлексії. Щоденник викликає довіру, а автору він потрібен власне для того, щоб відсіяте зайве, непотрібне з прожитого дня. І його повинно бути багато, тобто між днями повинен зберегтися зв’язок, регулярність.Тоді можна побачити портрет автора, і як би він не хитрував, його інтелектуальна, психічна наповненість буде помітна, і тоді ми зрозуміємо, чого він вартує, і наскільки він любить нас, читачів, чи навпаки зневажає. Деякі люди, досить Читати більше »


  4. Artykuł na zaxid.net

    0

    marzec 8, 2013 przez Галина Пагутяк

    http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?shevchenko_u_zoni_kulturnogo_liha&objectId=1279417